5 alasan kenapa saya belum bersedia ambil Life Insurance

5 alasan kenapa saya belum bersedia ambil Life Insurance

Dalam industri life insurance ni, siurang memang tau ini ialah ‘rejection business’. Daripada 10 urang yang kita approach, mungkin 5 dapat set appointment. Mungkin 3 urang akan cakap “Bah kita kupi-kupi lah”. Daripada semua ni maybe ada lah satu urang yang akan cakap “Yes, let’s DUIT” Tapi ejen insurance ni tugas dia memang besar. Comission memang […]

5 Sebab Kenapa Kau Punya Insurance Application Mungkin Tidak Kena Approved

5 Sebab Kenapa Kau Punya Insurance Application Mungkin Tidak Kena Approved

Bila kau apply life insurance, outcome dia ada 3 saja. Approved, Declined atau postponed. declined tu paham lah kan? Kalau postponed meaning mungkin perlu maklumat tambahan bergantung sama tu insurance company punya requirements lah. Insurance ada banyak jenis / types. 4 jenis yang tipikal sekarang. Dia ada traditional punya iaitu Life Insurance, Endowment, Term sama Investment […]

Apa bah insurans ni?

Apa bah insurans ni?

Kalau kau ndak pernah dingar apa tu insurans mungkin kau tinggal di Pulau terpencil yang tiada hubungan luar. Tapi kalau kau ndak pernah dingar dan tebaca ini tulisan meaning ko ada internet connection pulak. Tapi ndak apa, saya pun mau 5 tahun tidak tau apa macam mau sebut tu “Baguette” harap yang aku ajar tu […]