8 info pasal Prudential Insurance yang mungkin kau pernah dingar tapi ndak pasti

Mugkin kau first time dingar pasal Prudential. Tapi kemungkinan besar lagi mungkin kau pernah dingar lah. Mungkin kau pernah kena approach oleh ejen Prudential, mungkin kau memang sudah ada insurance under Prudential atau ko mimang ejen Prudential juga!

1. Kena setup 30th May 1848

That means Prudential sudah berada di dunia ni selama 160+++ tahun! Ada beberapa ‘gentleman’ bekumpul dan bersepakat dan berbincang di alamat numbur 12 Hatton Garden in the City of London

2. 1/3 dari askar British punya claims dibayar

1/3 dari claims kematian askar-askar British kena bayar sama policy holder punya nominees masa perang dunia pertama!

Prudential_wartime
Noble

3. Insiden Titanic

Titanic punya insiden telah mengambil nyawa seramai 1,500 orang pada 14 April 1912. 292 orang adalah policy holder. (262 crew dan 30 penumpang) Total amount kena bayar ialah 12,834 pound bersamaan 1,024,905.09 pound kalau zaman sekarang. Kalau ko convert pigi Ringgit ialah: perasaan tu seolah ko bayar  5,394,110.69 ringgit in 1912!!

Prudential_Titanic_Claims
Life must go on

4. Prudential di Malaysia

Prudential Assurance Malaysia Berhad (PAMB) bertapak di Malaysia pada tahun 1924! Hampir 100 tahun at the point of this writing. Ada kah lagi company lain yang begini lama bertapak di Malaysia yang kau tau?

5. Client pertama Prudential di Malaysia

Salah satu client pertama Prudential di Malaysia ialah urang keturunan di raja. Sultan Selangor masa tahun 1924! Syabas Tuanku sebab ada awareness! I wonder siapa agent yang close case dia?

6. PruBSn Takaful

Prudential join venture sama Bank Simpanan Nasional untuk buka insurans Takaful yang Shariah-Compliant pada tahun 2006. Pada masa ini posting kena buat, meaning sudah 10 tahun lah produk Takaful Prudential ni.

Prubsn_investmentlink_takaful
PruBSN Takaful for all

7. YouGov Brand Index Best Brand 2015

Prudential rank #1 dalam senarai kategori Brand insurans di Malaysia yang urang kenal dan aware pasal kewujudan dan memang terlintas namanya di dalam pikiran nya.

yougov_best_brand_insurance_malaysia
Bulih lah numbur 1

 

YouGov ni apa? FYI:

YouGov’s BrandIndex is a daily measure of brand perception among the public, tracking many brands across multiple sectors simultaneously. So, as a subscriber, you not only get a real-time picture of your own brand’s health, but also that of competitors and whole sectors.

8. Lagi 2 award 2016. Readers DigestTrusted Brands Asia sama Malaysia Best Employer Brand Award 2016

Readers Digest memang sudah dikenali di hati kebanyakan orang Malaysia. Setiap tahun diorang akan buat survey tanya orang ramai apa pendapat dorang Brand yang dorang percaya. Untuk Malaysia Best Employer Brand Award ni pula orang-orang kuat HR seluruh dunia punya inisiatif mau cari kompeni yang paling best mau kerja. Menarik kan!?

Trusted Brands Malaysia Prudential
Trusted Brands!

 

Malaysia Best Employer Brand Award
Antara majikan paling best di Malaysia

Source: Yougov BrandindexBrand Index | Readers Digest | Employer branding Awards | Prudential History

Kay Kastum

Founder of OrangSabah.Com. Sudah jadi bapa baru. Dia juga adalah Agent Life Insurance Prudential BSN Takaful yang awesome itu!! Mau kasi wasiat keluarga 500k? Klik untuk Free Quotation

2 thoughts on “8 info pasal Prudential Insurance yang mungkin kau pernah dingar tapi ndak pasti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *